Henrik Høj

Henrik Høj

 

Henrik Høj (f. 1964) er forfatter til romanen 'Kornelius og Annwns kar' samt undervisningsmateriale til bogen. Henrik Høj er Cand. Mag. i dansk og historie og har undervist i mange år på gymnasialt niveau.

 

Hovedpersonen Kornelius bliver på brutal vis forældreløs og derefter hvirvlet ind i et ridderliv på borgen Saarburg, hvor han må tage stilling til eget og andres liv. Sammen med en fransk/dansk prinsesse, Siggeleidse af Champagne, finder han kelternes dødskar og bliver derved centrum i et spil om intern magt, overtro og kampen mellem Kristendommen og Islam.

Da han finder ud af, at han kunne blive anset for at være Johannes Døberens efterkommer, Babhomet, som kan bruges i krigen mod mamelukkerne (Islam), men som også kan ofres, må han flygte – med karret. Ridderen Bohemund og Siggeleidse følger med, og da de fanger muslimen Abul Fida, rider firkløveret nordpå. Den blinde, vise Dandolo støder til, og sammen rider de mod det nordvestlige Danmark for at skille sig af med karret. For Kornelius bliver rejsen nordpå en slags eksistentiel dannelsesrejse, hvor han skal lære at styre de kræfter, han indeholder, og gang på gang bliver rejsen forstyrret af fjender, som enten vil ham til livs eller have fat i karret. Han kommer ud for voldsomme situationer, som virker overvældende for en dreng/ung mand.