Artikler

ARTIKLER

Fra idé til udgivelse


Læs om Kamilla Heinzes oplevelse med at blive en udgivet forfatter, og hvordan de to venner Sort Hest og Hvid Hest fra hendes børnebogsserie har haft en positiv effekt på hendes liv.

Når forfattergenet rører på sig


Jette Kjær Petersens erfaringer med at skrive og få udgivet sine historier, og om hvordan hun overvandt sin angst for at udleve sin forfatterdrøm.

Børn og unges digitale dannelse som kollektivt ansvar


Med årene bliver børn yngre og yngre, når de får deres digitale debut, hvilket der er en række udfordringer knyttet til. Bl.a. er mobning og krænkelser på sociale medier et stigende problem i Danmark blandt børn og unge.

Ordblindhed skal italesættes på nye måder


Notas årlige rapport om fordomme og ordblindhed viser, at der er 6 % færre ordblinde, undervisere og forældre til ordblinde, der oplever, at ordblindhed er forbundet med mangel på intelligens sammenlignet med tallene fra 2019.

Et yogaeventyr for børn


I ”Elvas magiske skattekiste” guides barnet gennem forskellige yogastillinger, som har en gavnlig effekt på både barnets oplevelse af sig selv og evnen til at skabe ro.  

Hvorfor er litteraturen vigtig?


Der synes at herske en konsensus om, at kunst og kultur er noget, man kun bruger tid på, hvis man har ressourcer til det. At det er for den overskudsramte overklasse og ligger oppe i toppen af behovspyramiden, og at det derfor ikke er essentielt for mennesket at beskæftige sig med.

Pigen indeni: Ida Bruhn Bull


Ida Bruhn Bull (f. 1990) er oprindeligt fra Ballerup, og der mærkede hun første gang glæden ved at skrive, da hun af sin dansklærer i fjerde klasse fik stor ros for sin fiktive fortælling i en stil.

En anden tilgang


Til karaktererne My og Arthur fandt hun nemlig inspiration ud fra nogle af sine egne følelser, som hun kunne genkende hos sig selv og nogle dynamikker opstået i relationen til sin lille søn.

Fra sorg til savn

Mor, datter, hustru, læge og nu også forfatter er alle titler, Pernille Darling Rasmussen, kan pryde sig med. 


Gülten Eminovski – Nytænkning af trivsel hos børn 

Gülten er en sand ildsjæl, som gennem 15 år har udviklet og forfattet idéen StopMob, som hun bruger til sit arbejde i folkeskolen. For hende er børns trivsel en vigtig prioritet for deres indlæring såvel som personlige velvære – her går vi i dybden med forfatterens idé, og hvem hun er. 

Som en regnbue


Snakken går ubesværet, og inden længe har jeg de mere faktuelle info på plads om samtalens hovedperson. Karin Ifanger er pensionist, fraskilt, mor og hustru...

Forlæggerens største udfordring er at få folk til at læse andet end det, de køber fra supermarkederne


Da jeg startede forlaget, udarbejdede jeg en udgivelsesprofil. Det er denne, der bestemmer, hvilke bøger, der skal udgives.

Snepryds forlagsprofil. Et forlag, der udgiver anderledes litteratur, der bryder grænser


Som læser vil du kunne mærke hjertet bag ordene, og du vil mærke, at ordene er skrevet ud af nødvendighed.

Bevidsthedens kunst


I modsætning til andre dyr, skal vi forholde os til både fortiden og fremtiden, fordi vi er bevidste om os selv og tiden. Derfor er det nemt at plages af ting, man engang har gjort, eller frygte for fremtiden.

Hør hvad de tidligere praktikanter har at sige om at arbejde i Snepryd


Desuden kan jeg godt lide, at det er et vigtigt forlag, i og med at I er åbne især for marginaliserede borgere, så man lærer meget af at læse en hvilken som helst af deres udgivelser, hvis emner spænder bredt, men alle har et udfordrende, aktuelt og vigtigt budskab. 

Støbt i blæk og billeder- Litteraturen er altid hos os


Læsning af fiktion er at navigere i en forestillingsramme, som kan manifestere sig i vores subjektive virkelighed. Læserens virkelighedsopfattelse bliver en krydsreference for den konstruerede verden i det fiktive værk. 

At blive grebet af en bog – og fuldende den


Som redaktør er det derfor intet mindre end en ære at få lov at dele sine idéer og sin indsigt. Du bliver som redaktør betroet af forfatter, både før og efter du overhovedet kommer med dine forslag.

Litteraturen som et medium mellem mennesket og historien


Litteraturen er på mange måder det skrevne talerør til og for folket, og den vil uomtvisteligt være forbundet med historien og den virkelighed, vi lever i.