Frivillig i forlaget

Frivillig hos Snepryd


At opnå erfaring hos Snepryd giver mere indsigt i processen fra manus til bog, end den man kan få på de større forlag: Markedsføring, SOME-arbejde, anmeldersalgsarbejde, websidepleje, udvikling af kurser, podcastarbejde, udarbejdelse af lydbog, lave artikler, grafikerarbejde, korrektur på diverse sprog, oversættelser, redaktionsarbejde, fondsarbejde og fokus på udlandet. Hvad vil DU have?


Af Anders Frimann (Christensen)

Publiceret 16.januar 2023


Frivillig i forlaget

Jeg kunne godt tænke mig at snuse lidt til arbejdet som frivillig hos et forlag. Jeg havde i forvejen ca. 8 års erfaring med bl.a. skrivning, forfatterskoler og skrivekurser.  

Jeg startede d. 8 november 2022. Kravet fra forlaget er som regel en relevant bachelor, men den forventer jeg først at gå i gang med sommeren 2023. Indtil videre har jeg arbejdet på to vurderinger af manuskripter i mine første to uger, og jeg allerede blevet bevidst om, at dette at være frivillig på deltid, -  (ca.20 timer), -  giver en god mulighed for at leve tilfredsstillende op til såvel egne som forlagets deadlines. 


Jeg skal desuden være redaktørassistent på færdiggørelsen af et manuskript i nær fremtid.  

Derudover er jeg blevet opmærksom på nogle af de øvrige arbejdsmuligheder og opgaver, som frivillige kan vælge at tage. Jeg har bl.a. sat mig for at arbejde som ’Literary Agent’ for forlaget det næste års tid, hvor jeg så skal sælge rettigheder fra forlagets bøger til udlandet. Der er et enormt valg af arbejdsopgaver. 


Min bevæggrund for at blive frivillig hos Snepryd er, at jeg evt. gerne vil arbejde i forlagsbranchen i fremtiden inden for redaktionelle opgaver, men jeg overvejer også at starte mit eget forlag om et par år. Jeg har desuden 3 bøger at udgive selv. 


Her giver jeg nogle gode grunde til, at Snepryd er et af Danmarks bedste forlag at få erfaring hos: 

  1. Du får rigelig med sparring, hvilket dygtiggør dig, når du er i tvivl om noget: Bare spørg. 
  1. Du vælger som udgangspunkt dine arbejdsopgaver. 
  1. Du vælger, hvor meget tid du lægger i arbejdet. 
  1. Der er deadlines, som er med til at ”stresse” dig lidt på en god og lærerig måde, som den fornemmelse af deadline man vil få, hvis man arbejder på et andet og større forlag. 
  1. Du får mere forståelse for manuskriptets tidlige stadie. Manuskripter, der arbejdes med, er ikke alle ”perfekte” i første hug til forskel fra dem, som de større forlag antager. 

 

Alt i alt er forlaget Snepryd et dejligt forlag at arbejde på. Der er simpelthen bare så mange forskellige opgaver og altid god hjælp at hente på ”Forlagsgangen” og hos forlæggeren.