Perker4Life

PERKER4LIFE

Perker4Life

Forfattere: Dhurata Emini-Obaidi og Shkurte Emini

Perker4Life

Om bogen


I PERKER4LIFE oplever vi det hårde miljø i ghettoen gennem den unge Jamals øjne. Selvom Jamal både har et godt hoved og er et empatisk menneske, bliver han sammen med sine venner alligevel fastholdt i kriminalitet i dette parallelsamfund, hvor man dyrker volden, æren og loyaliteten over for venner og familie. Eftersom flere af drengene pines af deres voldelige og dominerende fædre, er det således umuligt for dem at forlade miljøet og opbygge sig et normalt liv. Da faren til vennen, Ahmed, sætter hele sin familie i dyb gæld, eskalerer problemerne dog for drengegruppen, og gør drømmen om et nyt liv uden kriminalitet endnu mere fjern.

Om forfatterne

Dhurata Emini-Obaidi (f. 1981-2021) og Shkurte Emini (f. 1988) er begge født og opvokset i København. Dhurata var uddannet folkeskolelærer fra KDAS i 2006 og underviste til dagligt på en folkeskole i Københavns Nordvestkvarter. Hendes interesse for litteratur begyndte med, at skrev digte og raptekster, hvilket senere udviklede sig til en interesse for at skrive noveller og debatindlæg. Shkurte er uddannet folkeskolelærer fra Zahle seminarium i 2011 og har sidenhen arbejdet som udskolingslærer på en folkeskole i Københavns Nordvestkvarter. 

Hendes interesse for litteratur begyndte med ungdomsromanen Perker4Life, der omhandler den unge mand Jamal og hans liv i det rå miljø i ghettoen.Vil du også være forfatter?